Matras reinigen

Onder het verschonen van het bed verstaan we meestal het vervangen van vies of vuil beddengoed, zoals kussenslopen, hoeslakens, dekbedovertrek of lakens en dekens voor schoon en fris in de wasmachine uitgewassen exemplaren. Tijdens deze bezigheid worden zichtbare vlekken ontstaan door bijvoorbeeld transpiratie, huidschilfers, urine of bloed in het matras geconstateerd. Doordat het matras niet in de wasmachine gedaan kan worden en het zelf schoonmaken een lastige klus is doen we het vaak niet. Toch is het grondig reinigen van het matras belangrijk, omdat oude vlekken zich door het vuil op vuil effect veel moeilijker laten verwijderen.

Onzichtbaar vuil

Nog veel belangrijker dan de zichtbare vlekken is het zogenaamde “onzichtbare vuil”. Als meest aansprekende noemen we de huisstofmijt. Wat is dit voor een beestje en wat is hier inmiddels over bekend?

HuisstofmijtDe huisstofmijt is een klein achtpotig spinachtig beestje. Huisstofmijten zijn erg klein (0,3 mm), veel kleiner dan vlooien en daarmee niet met het blote oog zichtbaar. Als je hem sterk uitvergroot ziet, gruw je bijna van het idee dat je hele huis bomvol zit met deze lelijke beestjes. De huisstofmijt houdt van een vochtige en warme omgeving. De huisstofmijt voelt zich het prettigst in een vochtig tapijt, op beschimmelde muren, in je kussen en vooral in het matras. Hij ontwikkelt zich het best bij een luchtvochtigheid van 75-80% en een temperatuur van 25 graden. Huisstofmijten voeden zich voornamelijk met menselijke huidschilfers, maar ook pollen, bacteriën, schimmels en dierenharen staan op het menu. Voedsel is in onze huizen daarmee ruimschoots aanwezig. (Bron: Duurzaam Wonen)

Huisstofmijt en allergieMatras1

Mensen kunnen een allergie ontwikkelen voor de huisstofmijt. Deze allergie wordt in de meeste gevallen niet veroorzaakt door het beestje zelf, maar door een stofje (allergeen) in zijn uitwerpselen. Dit allergeen wordt geproduceerd in het darmkanaal van de huisstofmijt. Deze opgedroogde uitwerpselen met allergenen worden vervolgens door mensen ingeademd wat allerlei klachten kan veroorzaken. Veel voorkomende klachten zijn hoest, astma, eczeem, niezen en tranende ogen. Huisstofmijten bevinden zich graag in bed waardoor allergische reacties vaak         ’s nachts het ergst zijn. In vier van de vijf huizen is tegenwoordig een schadelijke concentratie huisstofmijt aanwezig. Tijd dus om zo snel mogelijk de aanval in te zetten tegen de huisstofmijt. (Bron: Duurzaam Wonen)

 

matras3Laat uw matras reinigen door GEES Meubel Service vanaf slechts € 35,-.

Met de beproefde en bewezen dieptereinigingsmethode van GEES worden naast de zichtbare vlekken ook het onzichtbare vuil als de huisstofmijt aangepakt. Matrasreiniging wordt door ons met speciale compacte apparatuur doeltreffend gewoon bij u thuis uitgevoerd. Een overdag professioneel gereinigd matras betekent ‘s nachts weer lekker slapen. Dat is goed voor uw gezondheid en zorgt ervoor dat uw matras veel langer meegaat. Een goede nachtrust en gezondheid is tenslotte onbetaalbaar. De kosten voor het reinigen van uw matras verdient u daarmee dubbel en dwars weer terug. De prijs voor het compleet laten reinigen bij u thuis van een éénpersoons matras is € 35,- en een tweepersoons matras is € 65,-. Eventuele voorrijkosten vindt u op de Tarieven pagina.

Wilt u ook uw matras laten reinigen? Vul dan snel het contactformulier in voor een afspraak. Of bel: 06 – 11 83 10 12.

Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.00 uur.